Donació de semen

Preguntes freqüents

La donació és anònima?

SI. La llei prohibeix explícitament revelar la identitat de les persones que intervenen en un proccés de donació. D’aquesta manera els donants no poden conèixer a les receptores ni als nens nascuts, ni aquests poden conèixer al donant.

Hi ha compensació econòmica?

SI. Tot i que la donació és altruista, la llei contempla una compensació econòmica als donants en concepte de les molèsties i els desplaçaments. Un cop acceptat com a donant, s’efectuarà una donació de semen a la setmana durant un període de 4-6 mesos, i per cada mostra de semen es rebrà com a compensació 50 € repartits en dues parts. La primera part (25€) s’entrega el dia de la mostra de semen. La segona (25€) s’entrega el dia de l’analítica de sang que es demana 6 mesos després de l’última mostra: el dia de l’analítica s’entregaran els 25€ per cada una de les mostres obtingudes durant els 4-6 mesos que dura el procés de donació.

Quantes vegades es pot donar semen?

El programa de donació de semen està organitzat de manera que s’aconsella una donació de semen a la setmana durant 4-6 mesos. La mostra de semen s’obté per masturbació, essent necessària una abstinència sexual prèvia de 3-5 dies.

Cal prendre algun tipus de medicació?

NO és necessari. Durant el procés de donació pots fer vida normal.

Ser donant pot afectar la meva fertilitat en un futur?

NO. El procés de donació de semen no té cap conseqüència negativa en la teva capacitat reproductiva futura.

Quan es deixa de ser donant?

La donació és un procés voluntari, i com a tal, es pot canviar d’opinió i deixar de ser donant en qualsevol moment. Només us demanem serietat i responsabilitat a l’hora de prendre la decisió. Per la seva part, el centre deixarà d’utilitzar el semen d’un donant en els següents casos:

  • Quan s’aconsegueixin el nombre màxim d’embarassos que permet la Llei Espanyola de Reproducció Assistida, que estableix que els fills nascuts a Espanya a partir del semen d’un mateix donant, no pot ser superior a 6, incloent-hi els fills propis.
  • Quan els resultats de les analítiques siguin alterats.
  • Quan la qualitat del semen disminueixi i no arribi als estàndards necessaris.

Quins passos he de seguir?

Trobaràs tota la informació per saber com es fa la donació de semen pas a pas clicant aquí. Si tens qualsevol altre dubte, posa’t en contacte amb nosaltres.


Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X