Donació de semen

Vols ser donant de semen?

La donació de semen és un procés anònim i voluntari que està regulat per la Llei de Reproducció Assistida, de manera que en cap cas el donant i la receptora poden conèixer les seves identitats. Tot i que té una caràcter altruista, la llei permet compensar econòmicament les molèsties derivades de tot el procés de donació.

Què necessito per ser donant?

  • Tenir entre 18 i 35 anys.
  • Bona salut, tant física com psíquica.
  • No tenir cap malaltia genètica o de transmissió sexual.
  • Qualitat òptima del semen pel que fa a la concentració, mobilitat i morfologia espermàtica.

Durant el procés de selecció, es duen a terme unes proves per a descartar la presència de malalties víriques infeccioses (VIH, Hepatitis B, Hepatitis C, Sífilis….) o infeccions bacterianes en els cultius de sang i semen, i es realitza un seminograma per valorar les característiques del semen.

El Banc de Semen requereix de mostres de qualitat molt elevada, per aquest motiu molts donants tot i tenir una mostra de bona qualitat no són acceptats.

La Llei 14/2006, de 26 de maig, sobre tècniques de reproducció humana assistida estableix que la donació es realitzi de forma anònima, voluntària, informada i no remunerada.

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X