Reproducció assistida: tècniques complementàries

Test de receptivitat endometrial (ERA®)

Desenvolupat per igenomix®, el Test de receptivitat endometrial és un mètode diagnòstic que permet determinar amb exactitut quin és el millor moment per a realitzar la transferència embrionària d'un cicle de fecundació in vitro.

La finestra d'implantació és el període del cicle menstrual en què l'endometri és receptiu, és a dir quan està preparat per a la implantació de l'embrió. Normalment té lloc entre els dies 5 i 7 post-ovulació (entre els dies 19 i 21 del cicle), però pot variar significativament en algunes pacients, i per tant és important identificar-lo de cara a augmentar la probabilitat d'implantació d'un futur cicle de fecundació in vitro.

Infografia test endometrial

A partir de l'anàlisi de 238 gens d'una biòpsia d'endometri (realitzada de forma fàcil i ràpida pel ginecòleg a la seva consulta) es determina quin és el perfil genètic de l'endometri i quina és la finestra d'implantació personalitzada de la pacient.

El test endometrial està indicat per pacients amb un úter morfològicament normal i un gruix endometrial adequat però que tenen més d'una fallada d'implantació en cicles de Fecundació in vitro previs.

Després de realitzar el test endometrial, s'observa que un 20% d'aquest grup de pacients tenen una finestra d'implantació desplaçada i per tant, es poden beneficiar de la tècnica i augmentar significativament la probabilitat d'embaràs del seu cicle de fecundació in vitro.

Tècniques compatibles

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X