Reproducció assistida: tècniques complementàries

MACS (Magnetic Activated Cell Sorting)

MACS (Magnetic Activated Cell Sorting) o separació magnètica amb columnes d'Annexina V és una tècnica de reproducció assistida que permet seleccionar els espermatozoides més aptes, els que tenen més potencial de fecundació i de generar embrions amb taxes d'embaràs més altes.

Utilitzant l'atracció magnètica es separen els espermatozoides sans d'aquells que tenen una elevada taxa de fragmentació de ADN. Mitjançant la MACS es poden descartar els espermatozoides apoptòtics, és a dir, aquells espermatozoides defectuosos o de mala qualitat que estan degenerant. Aquests espermatozoides amb fragmentació de ADN tenen a la seva membrana la fosfatidilserina, una proteïna que permet atrapar-los, filtrar-los, i recuperar només els espermatozoides amb el potencial biològic intacte.

D'aquesta manera la MACS selecciona, concentra els espermatozoides sans, que són els únics que s'utilitzen per dur a terme la tècnica de reproducció assistida escollida.

Utilitzant els millors espermatozoides s'aconsegueix augmentar la taxa de fecundació, la qualitat dels embrions i per tant, la taxa d'embaràs.

MACS (Magnetic Activated Cell Sorting)

Tècniques compatibles

Quan està indicada una MACS?

De la tècnica MACS se'n pot beneficiar qualsevol pacient, per millorar la mostra de semen, però està especialment indicada en:

  • Pacients amb una alta fragmentació del ADN dels espermatozoides
  • Pacients amb avortaments de repetició
  • Pacients amb mala qualitat embrionària en cicles previs

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X