Reproducció assistida: tècniques complementàries

FIV IMSI (Fecundació In Vitro)

IMSI és la tècnica de reproducció assistida que permet seleccionar de manera molt específica el millor espermatozoide, aquell espermatozoide amb la millor morfologia que és capaç de generar en un cicle de fecundació in vitro embrions de millor qualitat i per tant aconseguir una major probabilitat d'embaràs.

Mitjançant la IMSI (intra cytoplasmic morphologically selected sperm injection) es pot amplificar fins a 10.000 vegades la imatge microscòpica dels espermatozoides. Aquesta visió ampliada ens permet identificar i descartar els espermatozoides amb moltes vacuoles o vacuoles massa grans, espermatozoides que tenen anomalies a nivell de ADN. Només els espermatozoides amb una millor morfologia són utilitzats per inseminar in vitro els oòcits mitjançant una ICSI, és a dir microinjectant els espermatozoides seleccionats per IMSI a l'interior de l'òvul.

IMSI - Visió 400x

visió convencional

400X

IMSI - Visió 10.000x

visió IMSI

10.000X

En un cicle de Fecundació in vitro IMSI la selecció bàsica o convencional de l'espermatozoide per la microinjecció es fixa en la forma i la mobilitat de l'espermatozoide. La IMSI (o SUPERICSI com alguns l'anomenen) i la seva capacitat d'amplificació digitalitzada, ens dóna una visió més acurada de la forma i morfologia del nucli del cap de l'espermatozoide i ens permet identificar la presència de les nocives vacuoles. És un tractament de reproducció assistida que ens permet obtenir una informació addicional i fer una selecció real de l'espermatozoide amb millor potencial per a aconseguir l'embaràs.

És una tècnica de fertilitat pionera i hi ha molt pocs centres al món que l'estiguin realitzant de manera rutinària, però segurament amb els anys sigui una eina que es consideri imprescindible en tots els laboratoris de reproducció assistida.

Els beneficis més importants de l'IMSI són:

  • Major taxa d'embaràs
  • Menor taxa d'avortament
IMSI - Infografia

Pas a pas

Tècniques complementàries

Quan està indicada una Fecundació In Vitro IMSI?

  • Fallades d'implantació en cicles previs de fecundació in vitro ICSI
  • Semen amb morfologia alterada ( teratozoospèrmia severa)
  • Mala qualitat embrionària en cicles previs de fecundació in vitro
  • Avortaments en cicles previs de fecundació in vitro ICSI
  • Esterilitat d'origen desconegut

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X