Reproducció assistida: tècniques complementàries

Cultiu embrionari fins a blastocist

El cultiu fins a blastocist o cultiu llarg és una tècnica de reproducció assistida que consisteix en mantenir els embrions obtinguts per fecundació in vitro (FIV) en cultiu dins l'incubador fins al dia 5 del desenvolupament. A partir d'aquest moment es realitza la transferència embrionària a l'úter matern.

Per poder realitzarel cultiu fins a blastocist és imprescindible disposar d'un laboratori de fecundació in vitro amb la tecnologia més avançada i unes òptimes condicions de cultiu perquè els embrions es puguin desenvolupar en cultiu fins a l'estadi de blastocist.

Quins avantatges té el cultiu fins a Blastocist?

La FIV amb la transferència a l'estadi de blastocist és un tractament de fertilitat que permet optimitzar la selecció embrionària i identificar els embrions amb més potencial d'embaràs. Quan més temps estan els embrions en cultiu més informació tenim disponible sobre la seva qualitat.

In vivo, l'embrió arriba a l'úter el dia 5 del desaltenvolupament és a dir, en estadi de blastocist. Per tant, des d'un punt de vista fisiològic és el moment òptim per fer la transferència.

Imatges microscòpiques del procés de blastocist

Tots els embrions arriben a blastocist?

No tots els embrions d'un cicle de fecundació in vitro tenen capacitat de desenvolupar-se fins a l'estadi de blastocist. De fet, l'evolució de l'embrió in vitro des de Dia+3 a D+5 implica passar de tenir unes 8 cèl·lules a més de 100 en l'estadi de blastocist. És un procés molt exigent per a l'embrió, i sovint no són capaços de dur-lo a terme.

És imprescindible que els embrions tinguin una bona morfologia embrionària / qualitat a Dia+3, i només en aquest cas tenen una altra probabilitat d'arribar a l'estadi de blastocist.

Existeix el risc de no tenir embrions capaços de desenvolupar-se fins a blastocist. Per això, és imprescindible que l'equip mèdic valori la història clínica de la pacient i la qualitat embrionària del cicle de fecundació in vitro en concret, i a partir d'aquestes dades decideixi quin és el dia més adequat per a la transferència embrionària.

Tècniques compatibles

Per a qui està especialment indicat el cultiu a blastocist?

  • Fallades d'implantació. Pacients amb cicles de fecundació in vitro (FIV) previs que no han aconseguit quedar-se embarassades
  • Transferència de 1 embrió. Per motius mèdics (diabetis, hipertensió, etc.) o per elecció personal

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X