Què fer després de la transferència embrionària?

15/11/2019

La transferència embrionària és un procés ràpid, indolor, que té lloc a la consulta de ginecologia i que no requereix anestèsia. Un cop realitzada i l’embrió s’ha dipositat dins de la cavitat uterina, és molt freqüent que a les pacients els preocupi no fer res que afecti negativament la implantació. Existeixen molts falsos mites sobre què es pot fer i què no durant el temps d’espera fins al moment en què es fa el test d’embaràs.

Repòs absolut després de una tècnica de Reproducció assistida

El dia de la transferència, les primeres 24 hores s’aconsella un repòs relatiu. És un moment per prendre-s’ho amb calma. A partir d’aquí es pot fer vida normal, sempre i quan, no impliqui esforços físics importants o aixecar pesos excessius.

El repòs absolut és totalment innecessari. Diferents estudis demostren que no augmenta la taxa d’embaràs i a més, afavoreix que la pacient no pari massa atenció a les sensacions d’un possible embaràs, amb l’estrès que això comporta i que en cap no ajuda gens a la implantació. 

 que-fer-despres-de-la-transferencia-embrionaria

Relacions sexuals i transferència embrionària.

Durant els 7 primers dies és a aconsellable no mantenir relacions sexuals, ja que l’orgasme pot produir contraccions uterines que no afavoreixen l’implantació de l’embrió.  A més, en les puncions amb òvuls propis, com a conseqüència de l’estimulació hormonal, els ovaris augmenten de tamany i poden provocar dolor durant les relacions sexuals.

Banyar-se després de la transferència embrionària

Durant els 4 primers dies, per evitar possibles infeccions, és aconsellable evitar la immersió dins de l’aigua, i per tant és aconsellable dutxar-se enlloc de banyar-se. Això és especialment important a l’estiu, ja que el bany a les piscines i a la platja s’haurien d’evitar durant aquests dies.

Petits sagnats post transferència embrionària

És habitual que el mateix dia de la transferència de l’embrió a dins de l’úter hi hagi petites pèrdues o taques de sang. L’origen és vaginal i no cal preocupar-se, perquè és conseqüència de l’ús del catèter per dipositar l’embrió a la cavitat uterina. Només en el cas que aquestes pèrdues de sang siguin abundants i/o durin més dies caldrà programar una visita ginecològica de control posterior.

Categoria: Embaras

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X