Pares VIH+ amb fills sans

13/10/2014

pares-vih-amb-fills-sans

Actualment hi ha més de 35 milions de persones al món infectades per VIH, i un 75% d’aquestes estan en edat fèrtil. Amb l’aparició dels tractaments amb antiretrovirals, la seva esperança i qualitat de vida ha augmentat d’una manera molt significativa durant els darrers anys, fet que fa que moltes d’aquestes persones es plantegin la possibilitat de tenir descendència. Evidentment, tot i que la càrrega viral disminueix gràcies a aquestes noves teràpies, la presència d’una sola partícula vírica o cèl·lula infectada suposa un risc evident de contagi per a la parella i per a la possible descendència.

En els homes, la presència del VIH en el semen es redueix a les partícules lliures VIH-1 presents en el plasma seminal i en altres cèl·lules no reproductives, com els limfòcits CD-4 ( glòbuls blancs), però no en els espermatozoides ( no tenen receptors per al virus ). En els laboratoris de Reproducció Assistida especialitats, mitjançant gradients de densitat i de diferents rentats, el plasma seminal on hi ha les partícules víriques i les cèl·lules potencialment infeccioses es separa dels espermatozoides, que posteriorment seran els que seran utilitzats per a la inseminació artificial o la fecundació in vitro –ICSI.

Abans de la seva utilització, els espermatozoides són analitzats mitjançant tècniques moleculars ( per ADN i ARN)  per comprovar l’absència del virus.

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X