Necessito l’ajuda d’un especialista en fertilitat?

10/12/2019

Si estàs intentant quedar-te embarassada sense èxit és normal que t’hagis preguntat: “necessito l’ajuda d’un especialista en fertilitat o que no ho aconsegueixi és encara normal?”

En aquest article t’expliquem quant de temps hauries de seguir intentant quedar-te embarassada de forma natural abans de parlar amb l’especialista, ja que dependrà en gran mesura de l’edat que tinguis.

1 de cada 6 persones al món occidental tenen problemes d’infertilitat

Ni que sembli estrany, els humans som una espècie poc eficient reproductivament parlant. De fet, només el 17% de parelles joves i fèrtils aconsegueixen quedar-se embarassats durant el primer mes.

Amb això el que volem transmetre és que necessitar l’ajuda d’un especialista en fertilitat és més comú del que se sol creure, i que amb una mica d’ajuda tot es fa més fàcil.

És habitual no saber fins a quin punt cal seguir intentant-ho o si ja és millor visitar l’especialista. De vegades anem deixant passar el temps, preguntant-nos si  és normal que ens costi tant aconseguir un embaràs o bé si realment hi ha algun problema que ho impedeix. Gestionar aquest temps d’espera i incertesa és complicat per a totes les parelles, de manera que a partir d’uns quants testos d’embaràs negatius, la frustació i l’angoixa sovint fan acte de presència.

El primer amb el que ens hem de fixar és amb l’edat de la dona que vol quedar-se embarassada. A partir dels 35 anys es passa un llindar a partir del qual el temps d’espera abans de recórrer a un especialista amb fertilitat cada vegada podrà ser més curt.

quan-anar-especialista-fertilitat

L’edat, el factor determinant per saber si necessites visitar a un especialista en fertilitat

Si tens menys de 35 anys

Si fa més d’un any que tens relacions sexuals sense protecció per intentar quedar-te embarassada i no ho aconsegueixes, és aconsellable que visitis a un especialista en fertilitat.

Si tens entre 35 i 38 anys

Si fa més de sis mesos que tens relacions sexuals i, tot i així, no et quedes embarassada, és recomanable visitar a un especialista en fertilitat.

De fet, a partir dels 35 anys la fertilitat comença a disminuir de manera significativa, així que és normal que apareixin dificultats per quedar-se embarassada de manera natural.

Si tens més de 39 anys

Si tens més de 39 anys i vols quedar-te embarassada, és aconsellable que visitis immediatament a un especialista en fertilitat. En aquesta edat la fertilitat está en un moment crític i cal no perdre temps si es vol tenir un fill/a.

En quins altres casos és aconsellable visitar a un especialista en fertilitat?

Tens cicles menstruals molt irregulars? Si és així, és possible que tinguis més dificultats a l’hora de quedar-te embarassada.

És el cas de les dones que pateixen amenorrea (interrupció del cicle menstrual), hipermenorrea (tens una duració i regularitat normal, però sangres en excés), hipomenorrea (tens una duració i regularitat normal, però sangres en massa poca quantitat) o qualsevol altra alteració menstrual.

Si aquest és el teu cas, et recomanem que visitis a un especialista en fertilitat perquè poguem estudiar el teu cas i aportar-te la millor solució per facilitar que et quedis embarassada.

 

Contacta amb nosaltres 

Categoria: Fertilitat

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X