Hi ha una Dieta Ideal per potenciar la Fertilitat?

10/03/2014

hi-ha-una-dieta-ideal-per-potenciar-la-fertilitatMoltes parelles que volen quedar-se embarassades de manera natural  o que es sotmeten a un tractament de reproducció assistida es pregunten què poden menjar i què no per tal d’augmentar la seva fertilitat.

Malauradament encara NO hi ha evidències científiques irrefutables, però si que sabem que hi ha certs aliments que sembla que afavoririen l’embaràs i d’altres que serien perjudicials.

En el primer grup hi hauria aquells aliments amb un alt contingut de grasses mono insaturades com l’oli d’oliva, les avellanes o els avocats, mentre que les grasses saturades tindrien un efecte negatiu sobre la fertilitat. En aquest segon grup també  hi hauria el cafè, que segons un estudi del 2012 dut a terme per investigadors Danesos, reduiria la probabilitat d’èxit dels tractaments de reproducció assistida en aquelles dones que prenen 5 o més cafès al dia.

Per altra banda, estudis preliminars mostren que en dones sotmeses a FIV ( Fecundació In Vitro ) amb una dieta rica en proteïnes i baixa en carbohidrats, els resultats obtinguts són sensiblement millors pel que fa a la taxa de fecundació i al desenvolupament embrionari (taxa de blastocist).

Per tant, a falta de més evidències científiques, una dieta equilibrada rica en grasses mono insaturades i proteïnes seria un bon punt de partida per a totes aquelles parelles que volen tenir un fill.

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X