Embaràs en dones VIH+

23/12/2014

embaras-en-dones-vihMentre que en homes VIH+ és necessària la utilització d’una tècnica de Reproducció Assistida, quan el problema afecta a l’altre membre de la parella, és a dir, quan és la dona que pateix la infecció, això no és imprescindible, i de fet, en aquests casos, la auto-inseminació durant els període periovulatoris és una opció vàlida.
El principal inconvenient és que s’ha observat una disminució de la fertilitat en les dones VIH+, a nivell hormonal ( FSH, Inhibina B i AMH) i de menor reserva ovàrica. I no només això, sinó que ja sigui per la infecció vírica o conseqüència del tractament amb antiretrovirals (HAART) la qualitat dels òvuls es veu seriosament compromesa, de manera que la Fecundació In Vitro esdevé la millor alternativa.
Ni en els òvuls ni en les seves cèl·lules acompanyants (cèl·lules del cumulus) hi ha receptors per al virus, i per tant al laboratori s’aconsegueix que l’embrió estigui lliure de VIH, i es pugui intentar la gestació de manera segura.


Gràcies als tractaments amb Antiretrovirals, un cop aconseguit l’embaràs, el moment en què cal tenir una cura especial per evitar la transmissió al nadó és el moment del naixement, però amb els protocols utilitzats actualment, el risc és afortunadament molt baix.

Aquest lloc utilitza galetes per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, consideres que estàs d'acord amb el seu ús.   Més informació.

X