Vitrificació d’Òvuls

vitrificacio-ovuls-girexxLa fertilitat femenina decreix de manera natural amb l’edat, i no només això, sinó que a més, el seu rellotge biològic s’accelera amb el pas del temps. Així, complerts els 35 anys, la capacitat reproductiva d’una dona disminueix exponencialment essent molt difícil que una dona es quedi embarassada de manera espontània amb els seus propis òvuls a partir dels 40.

La VITRIFICACIÓ o Congelació Ultra Ràpida dels òvuls, permet protegir-los del pas del temps, posposar la capacitat reproductiva d’una dona el temps desitjat, de manera que els òvuls mantenen el mateix potencial reproductiu del moment en què han estat congelats.

D’aquesta manera, tindràs la tranquil·litat que encara que tu vagis fent anys, els teus òvuls continuaran essent “eternament joves”, fet que augmenta exponencialment les teves possibilitats de ser mare en un futur.

És la tècnica més segura i eficient per preservar la teva fertilitat, una inversió de futur. Els òvuls vitrificats són senzillament una “assegurança” per si quan decideixes ser mare, tens dificultats per a aconseguir-ho.

.

Què és la VITRIFICACIÓ? Quines avantatges té?

És una tècnica pionera que, a diferència dels mètodes de congelació clàssics, permet congelar els òvuls evitant la formació de cristalls de gel a l’interior de la cèl·lula i per tant, impedeix qualsevol tipus de dany en l’estructura cel·lular de l’òvul. Les altes velocitats de refredament utilitzades durant la vitrificació ( >15.000ºC/min) fan que l`òvul quedi protegit i mantingui, un cop descongelat, tot el seu potencial reproductiu.

Qui pot beneficiar-se de la vitrificació?

Clínica GIREXX. GironaLa ciència avança a passos de gegant, i el que fa pocs anys semblava gairebé impossible, avui és ja una realitat. Així, l’eficiència de la tècnica fa que diversos col·lectius de dones puguin beneficiar-se de la seva implantació:

Dones d’entre 30 i 40 anys que per motius personals, laborals o familiars diversos, vulguin posposar la seva fertilitat i tenir la tranquil·litat de preservar les seves opcions de ser mare si en el futur, quan ho desitgen, tenen dificultats per a aconseguir-ho.

Dones joves sense fills que s’han de sotmetre a un tractament de quimioteràpia i/o radioteràpia, persones per tant, amb un alt risc de perdre la seva funció ovàrica, i que gràcies a la congelació dels seus òvuls, tindran la oportunitat de ser mare després d’aquest difícil moment de la seva vida.

Dones amb antecedents familiars de Menopausa precoç.

. . PAS A PAS

Vitrificació d'òvuls. Pas a pas.El procés és el mateix que es duu a terme durant un tractament de Fecundació in Vitro. El primer pas és la estimulació hormonal dels ovaris (durant 2 setmanes aproximadament ) fins el dia de la punció fol·licular, moment en què es realitza l’extracció dels òvuls. A continuació, els òvuls són vitrificats en el laboratori i preservats en nitrogen líquid a -196ºC indefinidament, fins que els necessitis, sense que el temps afecti el seu potencial reproductiu.

Mínimes molèsties

El teu temps és or, i el dels teus òvuls encara ho és més. Per això, un cop presa la decisió de vitrificar els teus òvuls, podràs fer-ho immediatament.

A GIREXX volem posar-t’ho molt fàcil i evitar desplaçaments innecessaris. Per aquest motiu hem concentrat tot el tractament en 2 visites al nostre centre:

1era visita

* Exploració ginecològica complerta
* Valoració d’antecedents mèdics (personals i familiars)
* Revisió dels resultats de les proves mèdiques sol·licitades. * Explicació detallada del procés de vitrificació.
* Informació sobre la pauta de tractament hormonal i del seguiment ecogràfic.

2a visita ( 10-15 dies després)

* Extracció dels òvuls, mitjançant un procés anomenat punció fol·licular. * Vitrificació dels òvuls.

Durant el tractament hormonal, és necessari controlar la resposta de l’ovari ( creixement dels òvuls) mitjançant proves ecogràfiques. Aquests controls ( 1 o 2 ) pots fer-los a GIREXX o a una qualsevol altra consulta ginecològica si per qüestions pràctiques i per evitar més desplaçaments al nostre centre així ho creus convenient.

.. PREGUNTES FREQÜENTS

Congelació d'òvuls a Girona. Clínica GIREXXA quina edat és millor congelar els meus òvuls? A partir dels 35 anys la qualitat dels òvuls disminueix significativament, de manera que passats dels 40 és molt difícil aconseguir un embaràs de manera espontània. Per aquest motiu si tens entre 30 i 40 anys, i per diferents motius no preveus ser mare a curt termini, pots congelar els teus òvuls i protegir-los dels pas del temps, mantenint intacte la teva fertilitat.

Té efectes secundaris? NO. No és cert que la donació d’òvuls comporti un augment del risc de patir un càncer, ni un augment de pes corporal ni tampoc l’aparició sobtada d’acné, ni altres efectes no desitjats.

La menopausa s’avança? NO. En condicions normals, una dona en edat reproductiva té una reserva d’uns 200.000 a 300.000 òvuls. En cada cicle ovàric ( cada 28 dies de mitjana ) es gasten de 100 a 200 òvuls, dels quals només 1 o 2 arriben a la seva maduresa, mentre que la resta es perden juntament amb la regla.
Durant aquest procés el que es fa és «aprofitar» , aconseguir que madurin uns quants òvuls que igualment es perdrien, sense afectar al nombre total d’òvuls de la dona. Aquest òvuls són els que són congelats.

Podré tenir fills de manera espontània posteriorment? SI. El procés d’estimulació dels ovaris i posterior vitrificació dels òvuls no afecta la teva reserva ovàrica, és a dir, no disminueix el teu nombre total d’òvuls. Els òvuls vitrificats són senzillament una “assegurança” per si quan decideixes ser mare, tens dificultats per a aconseguir-ho.

És un procés molest? Puc fer vida normal? No és molest però degut al tractament, temporalment s’observa un lleu augment de volum corporal com a conseqüència de la retenció de líquids, similar al que es produeix durant la menstruació. Són símptomes absolutament normals i que desapareixen quan finalitza el tractament, pocs dies després de la menstruació. Durant tot el tractament podràs fer vida completament normal.

Quan temps poden estar congelats els meus òvuls? El nitrogen líquid permet mantenir els òvuls a -196 ºC indefinidament, fins que els necessitis, sense que el temps afecti el seu potencial reproductiu.

Què hauré de fer quan vulgui utilitzar els meus òvuls congelats? Quan decideixis que vols utilitzar els teus òvuls congelats, el primer que caldrà fer serà descongelar-los. Després seran inseminats, i els embrions resultants es transferiran al teu úter.

És una tècnica segura? Té efectes negatius sobre els nadons? Tot i ser una tècnica pionera i de recent implantació, disposem de moltes dades que indiquen que els nadons nascuts a partir d’òvuls congelats no tenen més risc de patir malalties que la resta de la població.

Quin percentatge d’èxit o probabilitat d’embaràs tindré després de congelar els meus òvuls? Depèn de diferents factors, sobretot del nombre i de la qualitat dels òvuls en el moment de ser congelats, però en termes generals, és un tècnica molt eficient i per tant, la probabilitat d’aconseguir un embaràs és altíssima.

.

.

+ info a:

Vitrificació d'Òvuls. StoppingYourClock.com