Vitrificació d’òvuls

La fertilitat femenina decreix de manera natural amb l’edat, i no només això, sinó que a més, el seu rellotge biològic s’accelera amb el pas del temps. Així, complerts els 35 anys, la capacitat reproductiva d’una dona disminueix exponencialment essent molt difícil que una dona es quedi embarassada de manera espontània amb els seus propis òvuls a partir dels 40. La Vitrificació o Congelació Ultra Ràpida dels òvuls, permet protegir-los del pas del temps, posposar la capacitat reproductiva d’una dona el temps desitjat, de manera que els òvuls mantenen el mateix potencial reproductiu del moment en què han estat congelats. D’aquesta manera, tindràs la tranquil·litat que encara que tu vagis fent anys, els teus òvuls continuaran essent “eternament joves”, fet que augmenta exponencialment les teves possibilitats de ser mare en un futur. És la tècnica més segura i eficient per preservar la teva fertilitat, una inversió de futur. Els òvuls vitrificats són senzillament una “assegurança” per si quan decideixes ser mare, tens dificultats per a aconseguir-ho.

Què és la vitrificació?

És una tècnica pionera que, a diferència dels mètodes de congelació clàssics, permet congelar els òvuls evitant la formació de cristalls de gel a l’interior de la cèl·lula i per tant, impedeix qualsevol tipus de dany en l’estructura cel·lular de l’òvul. Les altes velocitats de refredament utilitzades durant la vitrificació ( >15.000ºC/min) fan que l`òvul quedi protegit i mantingui, un cop descongelat, tot el seu potencial reproductiu.
Òvuls vitrificats

Qui pot beneficiar-se de la vitrificació?

La ciència avança a passos de gegant, i el que fa pocs anys semblava gairebé impossible, avui és ja una realitat. Així, l’eficiència de la tècnica fa que diversos col·lectius de dones puguin beneficiar-se de la seva implantació:
Dones d’entre 30 i 40 anys que per motius personals, laborals o familiars diversos, vulguin posposar la seva fertilitat i tenir la tranquil·litat de preservar les seves opcions de ser mare si en el futur, quan ho desitgen, tenen dificultats per a aconseguir-ho. Dones joves sense fills que s’han de sotmetre a un tractament de quimioteràpia i/o radioteràpia, persones per tant, amb un alt risc de perdre la seva funció ovàrica, i que gràcies a la congelació dels seus òvuls, tindran la oportunitat de ser mare després d’aquest difícil moment de la seva vida. Dones amb antecedents familiars de Menopausa precoç.