Hi ha una Dieta Ideal per potenciar la Fertilitat?

10/03/2014

Moltes parelles que volen quedar-se embarassades de manera natural  o que es sotmeten a un tractament de reproducció assistida es pregunten què poden menjar i què no per tal d’augmentar la seva fertilitat.

Malauradament encara NO hi ha evidències científiques irrefutables, però si que sabem que hi ha certs aliments que sembla que afavoririen l’embaràs i d’altres que serien perjudicials.

En el primer grup hi hauria aquells aliments amb un alt contingut de grasses mono insaturades com l’oli d’oliva, les avellanes o els avocats, mentre que les grasses saturades tindrien un efecte negatiu sobre la fertilitat. En aquest segon grup també  hi hauria el cafè, que segons un estudi del 2012 dut a terme per investigadors Danesos, reduiria la probabilitat d’èxit dels tractaments de reproducció assistida en aquelles dones que prenen 5 o més cafès al dia.

Per altra banda, estudis preliminars mostren que en dones sotmeses a FIV ( Fecundació In Vitro ) amb una dieta rica en proteïnes i baixa en carbohidrats, els resultats obtinguts són sensiblement millors pel que fa a la taxa de fecundació i al desenvolupament embrionari (taxa de blastocist).

Per tant, a falta de més evidències científiques, una dieta equilibrada rica en grasses mono insaturades i proteïnes seria un bon punt de partida per a totes aquelles parelles que volen tenir un fill.